Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2014 03:43 - ПЕСЕНТА "ПЛАНЕТАТА НА ДЕЦАТА" НЯМА НИЩО ОБЩО С ПЛАНЕТА ПАЙНЕР!
Автор: sekirata Категория: Поезия   
Прочетен: 1514 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


на живо

Ало,вие няколкото там профила на един и същи човек, който убедена съм има вземане даване със Слави Трифонов и приятелството му с Пайнера. Стига плюхте И по песента. Имам представа какво е плагиатство в поезията, та в музиката не е по различно, но тук просто се търси под вола теле. Песента е с над 9000 лайка и милион гледания и е нелепо да се натрапва мнението за прилика не, ами за плагиатство с тези три парчета-

1.Backstreet Boys - Incomplete
2.Morandi - Angels (Love Is The Answer)
3.Omega - Gyцngyhajъ lбny

 Дали гледате че на клипа
Backstreet Boys - Incomplete се свири на бяло пиано, то и на  Георги Христов в песента му "Бяло и черно"  той свири на бяло пиано. Колкото до хармонията, аранжимента, мелодията...има някаква прилика, но не е точно плагиатство,защото по тази логика колко песни има с еднаква хармония, аранжимент и. т. н, а тук даже не са еднакви! За приликата с Omega - Gyцngyhajъ lбny
дума и да не става!!! З
а приликата с Morandi - Angels
в метроритъма и строежа, музикалната форма,пасажи има нещо, но не е като в "Планетата на децата". Къде е и вокала -група в нашата песен? Струва ми се ,че хейтърите прекаляват, както и човекът на който не са позволили да направи песен за Евровизията, защото просто Евгени и Слави откриха децата и поеха работата с тях, та  и песента. Моите уважения към покойният Борис Карадимчев, но на учениците ми им омръзна да пеят песни само на Хайгашот Агасян и Борис Карадимчев от учебниците, та в шести клас учим и "Чрнооко циганче-бели денс-кючек освен химна на ромите-циганите "Джелем....."

Не бих нарекла песента "Химн на Планетата" или "Детски химн", нито пък Еvanescence, gothic-мрачна и траурна балада. "Моя страна, моя България" е за мене химн и то за България, за Родината . Химн означава песен с религиозно или тържествено значение, хвалебствена песен, възхваление. Това че Хайгашот Агасян не харесва особено песента и  настоява за по голяма интродукция, по широка, а че Халваджиян не може да си оправи отношенията със Слави Трифонов, че на италианците им подариха първото място - журито им го подари, защото ще са домакини на средващата Евровизия - така се говори, а арменците към които спадат и Халваджиян и Хайгашот Агасян ни имат вече, като турците за тяхна колония и се представиха много елементарно - не по детски, че Французите ни класирали някъде по средата, познайте защо, това не означава че нашата песен и изпълнители не са били на висота. Цял свят чу песента  и се убеди, че българската песен е за Първо място и като мелодия, оркестрация, аранжимент, ритъм...Всичките изразни средства бяха на ниво, а диапазона на Крисия наистина е голям и особено добър в ниските регистри, което не  е типично детско, затова е и уникална. Уникална песен, глас и уникално присътвие на сцената. Постановката на гласа на Крисия е по модел Лили Иванова, не и отстъпва. Но по темата за песента.Тази песен не била за деца на този конкурс, а кои бяха песни за деца, май нямаше типично такива?! Нашата песен си беше точно най най подходяща, а с каква хармония била, мелодия, оркестрация, аранжимент...от кои хитове е взимано и ред такива това вече е дело на  т.н. къртици, които търсят какво да изровят, че да изкалят най вече себе си. Анонимността не ги скрива. Хейтъри. Най добре е да сменят марката алкохол и наркотиците.ТРИТЕ ДЕЦА ПОДНЕСОХА ДЕТСКО, ЧИСТО, ЖИЗНЕРАДОСТНО ИЗПЪЛНЕНИЕ СЪС СТРАХОТЕН ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ. Такова слънчево момиче
докоснато с више не съм виждала. Като чета тук там глупостите на завистниците и злобарите радвам се наистина, че чужденците не могат да ги разберат-не само заради правописните грешки. И все пак песента изпята така от Крисия  и с този прекрасен съпровод води до пристрастяване. В моите часове всички деца я научиха от раз и я пеят много точно и вярно-повечето. С голямо настроение. Тази песен е най гледаната песен от всички сезони на детската Евровизия само две седмици след пускането и. Песента е много хубава, а децата са страхотни. Колкото до национализъм аз мога да говоря много, защото съм до болка такава, но расизъм е друго-раса, а етнос е другото. Но аз съм 100 не 1000 процента сигурна, че децата и трите са така наречените-помаци! Учила съм с такива в Пловдивската музикална академия и ги разпознавам. Загледайте се в очите им там най личи. Но помаците не са турци, алооо! Те са много дисциплинирани и трудолюбиви, както и дарени от Бога. Много са Хитри, умни, талантливи, амбициозни, упорити,владеещи себе си, както и доста съкчета. Леко злобни и отмъстителни. Но за тези деца не можем да говорим така,ТЕ СА ПРОСТО ДЕЦА-
НА ТОЗИ ЕТАП ОТ ЖИВОТА СИ И ТО ДОСТА МАЛКИ ДЕЦА ЗА ГОЛЯМОТО, КОЕТО НАПРАВИХА И ДАНО НЕ СПРАТ ДО ТУК .
За мене Крисия,Хасан и Ибрахим са победителите в този конкурс "Детска Евровизия 2014" в Малта.Това го знае цял свят и журито трябва да се срамуват,още повече че станаха доста нелепи "случайни " неща пречещи на нашите три деца. Изгасването на тока по време на песента на Крисия ми напомни за изгасването на тока в "Приказките"Харманли на промоцията на първият албум на Полина-попфолк. Нима тези чалъми нашите от "Пайнер" от вън са ги внесли? Проблемът с "вирусната инфекция" на Крисия. Студуването там, както  и дългото висене прави, а тя е толкова малка и крехка, не е бучка като Винченцо.  После срив в интернета, за да не може да вземе Крисия наградата на публиката. Сривът бил от многото гласуване, че за нея е било е повече от ясно. Репортерите дадоха своята награда на Крисия и с право. Толкова много пречки, дори и от България и пречеха не само Хайгашот и Халваджиян, единият заради песента -нали се има за големият композитор, а другият заради омразата си към Слави Трифонов. Пък и двамата са арменци-арменката незаслужено взе трето място и се прави на ангичанка. Приказва се наляво и надясно че Крисия била арменка и каква е тази награда българска ли тогава?Ами то всичко се приказва и за моята дъщеря какво ли не се изприказва-развалила брака на Глория, която точно когато Полина направи няколко песни на Илия Загоров Глорчето си живееше  и з...на от Жоро Илиев. Глория никога не е имала брак с бащата на детето си, но винаги е имала десетки и повече любовници от всички певици в Пайнер. Така че приказките на пазара.
ЖАЛКО ЧЕ ТРИОТО СЕ РАЗВАЛИ,
Хасан и Ибрахим заминават за Швейцария и не случайно там. Любимият им композитор Панчо Владигеров  роден в Цюрих, но прекарал  по голяма част от живота си в България -град Шумен. 
Просто късметлии, но с огромен талант, направо децата чудо. Крисия е още малка и  и предстои пуберитет през който не се знае как ще се промени гласът и, но да се надяваме, че няма обратно на сега да стане по детски.
УСПЕХ, ДЕЧИЦА! ГЛЕДАЙТЕ САМО НАПРЕД И НЕ СЛУШАЙТЕ ТОЗИ И ОНЗИ, А СОБСТВЕНАТА СИ ГЛАВА, ЗАТОВА ТЯ СИ Е ВАША И СИ Я НОСИТЕ.



клипа

Ето  и моят подарък за красивата устремена нагоре песен и прекрасното и изпълнение от трите деца чудо-Крисия,Хасан и Ибрахим.

"Цаца рибка със късмет"
радва се за мен, за теб,
от нея струи светлина,
грее като сто слънца
жизнерадостна и мила,
в устрем за победа, сила!
Присъствие прекрасно, глас!
Винченцо хич не струва, бас!
Било белканто-вятър и мъгла,
след Крисия е той на сто лета.
Красива, талантлива,сладка,
артистична с глас страхотен, в схватка
влезнаха вокал, перфекционизъм,
клавирна техника, артистицизъм.
Стандартен хит изпя, дете!
Винченцо ряпа да яде.
Виртуози са близнаците
в бяло и черно свирят юнаците.
Таланта си не пропилявайте,
Родината ни възхвалявайте!


А.Х.Т.
sekirata cekupama











Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Нашата песен няма НИЩО ОБЩО
23.11.2014 08:01
със споменатите 3 изпълнения. И дума не може да става за плагиатство.

цитирай
2. sekirata - Веднъж да кажеш нещо умно и ти, "астролог"!
26.12.2015 02:31
apostapostoloff написа:
със споменатите 3 изпълнения. И дума не може да става за плагиатство.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sekirata
Категория: Поезия
Прочетен: 5243102
Постинги: 6036
Коментари: 3232
Гласове: 28496
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031