Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2006 01:06 - Конкуренцията при ипотечните брокери се засилва с трети национален играч
Автор: credit Категория: Бизнес   
Прочетен: 3990 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 14.05.2009 10:29


Конкуренцията при ипотечните брокери се засилва с появата на трети национален играч - КредитЦентър, собственост на Адрес Недвижими имоти. Така към апетитния сектор, неподлежащ на лицензионен или регистрационен режим вече оперират Кредитланд, КредитНавигатор и КредитЦентър.

Предстои КредитЦентър да се докаже на този пазар.
Kредитното посредничество се появи като бизнес в България едва в началото на 2006 година, въпреки че в САЩ 60% от ипотечните кредити се отпускат с помощта на ипотечни брокери. Те са полезни за клиента, защото му помагат да се ориентира в офертите за жилищни или бизнес ипотечни кредити на различните финансови институции. Брокерите са полезни и за банките, тъй като намаляват необходимостта от поддържане на щатни експерти, които в повечето случаи не са мотивирани да обслужат клиентите.

Кредитното посредничество в България все още е на съвсем начален етап, за което говори и фактът, че банките все още не са изнесли рисковия анализ на кредитополучател извън структурите си и реално брокерите извършват съпровождане на кандидат-кредитополучателите до банковите офиси.



Тагове:   кредит,


Гласувай:
0



1. анонимен - Доста апетитен сектор
19.10.2006 18:17
няма как да не се засилва
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив