Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2018 11:39 - Кредити с лошо ЦКР
Автор: credit Категория: Бизнес   
Прочетен: 2315 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всеки може да провери дали има кредитни задължения към банки, финансови институции, платежни институции и дружества за електронни пари. Всяко физическо или юридическо лице може да подаде заявление до БНБ за искане на информация относно кредитната си задлъжнялост. Това обикновено се прави, ако искате да изтеглите кредит с лошо ЦКР.  Тази услуга е платена и се плаща такса, съгласно чл. 28 от Наредба № 22 за Централния кредитен регистър (ЦКР).
  Какви документи за необходими:  • заявление, което може да изтегли от сайта на БНБ или да се закупи на място.    •лична карта;   • документ за платена такса.   Справката се издава в срок от 14 дни. Ако искате да стане по-бързо то трябва да доплатите:   - до 7 дни - 2 лв.;   - до 24 часа - 10 лв.;   - до 4 часа - 20 лв.   Заявлението за получаване на справка от Централен кредитен регистър (ЦКР) може да се подаде по пощата. Тогава то трябва да бъде нотариално заверен. 
Когато имаме лошо ЦКР и имаме нужда от пари обикновено повечето хора се обръщат към фирмите за бързи кредити. Те могат да ви отпуснат кредит, даже и да имате лошо ЦКР. Повече информация има тук https://kreditenexpert.com/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D1%81-%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%BE-%D1%86%D0%BA%D1%80/ Кредит с лоша кредитна история може да се изтегли и онлайн. Процедурата по кандидатстване е лесна и бърза.
Каква информация има в справката от ЦКР?    • текущото състояние - Кредитите се представят в обобщен вид, без да е видно от кои отчетни единици са подадени.   • новоразрешени кредити Ако в Централния кредитен регистър ЦКР има информация, която не е точна, тогава трябва да подадете заявление до банката или институцията за коригиране на установена от него неточност. 


При смърт на лице неговите близки могат да зададат заявление за искане на информация за неговата задлъжнялост в ЦКР, като трябва да попълнят заявление за наследници по чл. 21, ал. 4 от Наредба № 22 на БНБ.   Може ли да се получи справка за трето лице? Искането и получаването на справка от ЦКР се осъществява лично или чрез упълномощено лице с нотариално заверено пълномощно.    


Тагове:   кредити,   цкр,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив